Starostlivosť o spodné prádlo

Správnou starostlivosťou o spodné prádlo sa jeho životnosť predĺžuje. Starostlivosťou o vaše prádielko sa dá docieliť pocit šťastia a komfortu. Predĺžte svojmu prádielku životnosť a predĺžte si jeho užívanie aj o niekoľko rokov.

 

Preštudujte si štítok na prádle

 

V prvom rade si treba zistiť informácie od výrobcu. Tie nájdete na štítku, či výsačkách, ktorými spodné prádlo disponuje. Výrobca je najlepší zdroj informácií, preto profesionálne popíše svoj produkt. Zo štítku sa dozvedáme ako daný výrobok prať a z akého materiálu sa skladá. Tieto informácie netreba brať ako odporúčanie, ale ako fakt.

 

Ručné umývanie je vždy uprednostňované

 

Mnoho výrobcov popíše k svojmu produktu aj popis čistenia. V prípade, že sa produkt musí umývať ručne a výhradne vo vlažnej vode, sa jedná najčastejšie o materiály, ako sú: elastén, polyamid, satén, či iná forma nylonu. Ako príklad uvedieme erotické bodystocking, ktoré sa umývajú výhradne ručne, vo vlažnej vode. Klasickú podprsenku by sme odporúčali prať v práčke.

 

Osvedčená práčka

 ako prať spodné prádlo

Niektoré spodné prádlo sa môže umývať v práčke. Neznamená to však, že ho prihodíme ako dodatok do plnej práčky. Odporúča sa dodržiavať pokyny od výrobcov, no v poslednej dobe sa odporúča prať v taštičke (lingerie bag), ktorá je určená na naplnenie spodným prádlom. Takáto taštička naplnená spodným prádlom by sa mala prať samostatne. Pranie pomocou taštičky udržuje celkovú kvalitu spodného prádla.

 

Hodvábne spodné prádlo

 

Hodvábna spodná bielizeň si vyžaduje extra starostlivosť. Pri čistení takéhoto spodného prádla sa odporúča používať zmäkčujúce mydlo, či čistiaci koncentrát. V žiadnom prípade sa nesmie používať saponát. Ako prvý krok pri čistení hodvábneho spodného prádla sa považuje jeho namočenie do horúcej vody približne na 5 minút. Potom sa prádielko vyberie z vody, nežmýka sa, ale jemne sa bez deformácie očistí. Po vyčistení treba spodné prádlo nechať doslova odšťaviť. Po týchto úkonoch ho stačí vystaviť niekde v kúpelni na vešiak, či na balkón.

 

Pri hodvábnom spodnom prádle treba dbať do úvahy aj tieto kroky:

 

  1. Pri osušovaní nesmie byť vystavená priamemu slnku.
  2. Nikdy nečistite len škvrnu čistou vodou, znie to lákavo, ale môžete materiál poškodiť.
  3. Svoj parfém nikdy nestriekajte priamo na hodvábne spodné prádlo.



Sociálne siete

Akcie, zľavy a novinky na váš e-mail